top of page

Fin avslutning på 2023

Ski Classics fyra första tävlingar avgjordes i alperna andra och tredje helgen i December. Först ut var premiärhelgen i Bad Gastein där ett Pro team tempo och ett individuellt lopp kördes under helgen. På Lördagens lagtävling räknades tiden på andra tjej och andra kille där killarna började köra 6,3km för att sedan lämna över till tjejerna. På grund av sjukdom hade vi inga tjejer till start men vi genomförde herrarnas sträcka innan vi fick lov att kliva av tävlingen och ladda för söndagens lopp på 35km.


Där hade vi fyra herrar till start, SImon, Filip, Emanuel och Elias. Ett fint första lopp för säsongen med något blandade resultat för teamet men där ingen egentligen var riktigt nöjd.


Roligt att Göhlinarna Jens, Ludvig, Niklas och Sebastian var på plats under helgen.


Efter en intensiv helg i Österrike satte vi oss i bilen och tog oss till Venostadalen i Italien. Där laddade vi i några dagar innan det var dags för två tävlingar även den helgen. 35km på lördagen och ett 9km långt backlopp med individuell start på söndagen. Tyvärr blev Simon lite krasslig och startade inte något av loppen. Däremot slog både Elias och Filip personligt bästa när grabbarna gled in på plac 37 resp 48. Söndagens lopp blev en tuff historia, 250hm på 9km och med Lördagens lopp i ryggen var kropparna inte helt på topp, precis som för övriga startfältet. 43 och 54 blev placeringarna för Elias och Filip.


Efter lite hemma i Småland för teamet med träning och lite annat smått och gott, bland annat julbord i Gnosjö där Sveriges bäst traillöpare bjöd på en otrolig "ris a´ la Claesson" och en elljustävling i Borås där Elias och Filip hade en otroligt tät kamp som slutade med 2sek differens efter 10km, vinsten gick denna gång till Filip.Nu har Simon, Filip, Elias och ungdomslaget representerade av Joel och Alexander tagit sig till Orsa Grönklitt där Mellandagsloppet går av stapeln, en träningstävling men en bra möjlighet att träna på att tävla.


Nästa lopp i Ski Classics är Drei Zinnen ski marathon som går av stapeln den 13/1 i Italienska Toblach.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page