top of page

DAGS FÖR TREDJE SÄSONGEN!

Innan julen ska Ski Classics maximera december månad och säsongen börjar intensivt med ett tätt schema. Fyra lopp ska averkas på två helger. Första helgen: två tävlingar i Österrike. Andra helgen: två kraftmätningar i Italien.
Precis som förra året hålls premiären i Bad Gastein med två lopp. Som vanligt sänder SVT alla tävlingar. Det blir fyra herrar som deltar, Elias Andersson, Simon Jonsson, Filip Rosjö och Emanuel Elmersson. Hilda Löfs uppladdning har tyvärr störts av sjukdomar och hon kommer inte åka i Bad Gastein. Moa Hansson är uttagen till Världscuptävlingarna i Östersund så vi önskar henne lycka till där i helgen.KOMMANDE LOPP:

Lördag 9 december
Bad Gastein Pro Team Tempo 15 km klassisk stil, start kl. 9:30
Söndag 10 december
Bad Gastein Criterium 35 km klassisk stil, start kl. 9:15 (D) och 11:15 (H)

Lördag 16 december
La Venosta Criterium 35 km klassisk stil, start kl. 8:15 (D) och 10:30 (H)
Söndag 17 december
LaVenosta ITT 10 km klassisk stilstart kl. 8:00 (D) och 9:30 (H)

I augusti hade laget också ett miniläger i Trollhättan. Detta var i samband med Alliansloppet, världens största rullskidtävling. Det stora samlingen skedde på Mallorca i mitten av oktober då laget had ett reält läger med många och långa träningspass. Ski Team Göhlins gör sin tredje säsong i långlopps- cupen och känslan är att laget är starkare än någonsin. Baserade i Gnosjö och stöttade av flera lokala företag har de nu etablerat sig i Ski Classics. Inför säsongen tar man med sig några starka positiva minnen från förra vintern och sommaren. Två exempel på det är Filips utbrytning i Vasaloppet och även Värnamorullen där Elias i 3 av 4 varv var i utbrytning före bl.a Vasaloppsvinnaren och Ski Classics-mästaren Emil Persson, superstjärnan Petter Northug och talangen Alvar Myhlback.

Åkaren och Pro Team Director Simon Jonsson berättar mer om säsongsstarten:
”Vi är ett taggat gäng och det ska bli kul med en ny säsong i Göhlinsdräkten. Nytt för i år är att det är ett flourförbud som ändrar vallasituationen men vi är trygga i den förändringen. I år ska vi ha riktigt kul och målsättningen är att förbättra våra prestationer gentemot föregående år. Vi vill också vara minst fem åkare inom topp 100 på Vasaloppet!”

Elias Andersson fortsätter: ”Jag går in i säsongen med bra träning både i sommar och höst. En liten sjukdom senaste veckan har satt lite käppar i hjulet men jag hoppas kunna göra mig själv rättvisa i Bad Gastein. Jag har tagit kliv i träningen under året och är väldigt spänd på vad det kommer att leda till under vintern. Förra året begränsades jag av sjukdom och gjorde tävlingspremiär först på Vasaloppet i mars så jag är nu väldigt glad att få komma med ner till Alperna och köra på redan från december!”

Emanuel Elmersson: ”Jag åker premiärhelgen i Bad Gastein, innan jag tar lite julledigt före övriga i teamet. Känslan och motivationen har varit på topp senaste månaden med mycket träning och uppåtgående form. Det ska bli fantastiskt kul komma ner till Alperna och starta i gång säsongen! ”Vasan” och ”Marcan” står givetvis högt upp på listan och man vill gärna ner under tresiffrigt i resultatlistan. Men även kunna prestera så pass bra i något av loppen under säsongen och kunna knipa några poäng. Jag vågar slänga in ett bet på att Filip blir bästa Rosjö:are i Vasaloppet!

Filip Rosjö får själv berätta: ”Känslan är bra, första tävlingarna för säsongen har gått bra och det ska det förhoppningsvis också göra i Bad Gastein. Mitt mål är att slå Elias alla lopp i vinter!”

En parallell ungdomssatsning som Ski Team Göhlins gör i år är 157XCC Originals - den svenska långloppscupen. Här kommer lokala åkare representera laget under vintern. Premiären är i Orsa den 14 januari. Är ni själva ute och skidar så hojta till på oss!
När startskottet går i Bad Gastein och SVT-kommentatorerna Jacob Hård och Anders Blomqvist spinner igång kommer en trogen skara supporters samlas på Klubben by Göhlins och följa loppet på TV. Detta kommer vi göra flera gånger under säsongen och fler är välkomna att spendera mysigahelgförmiddagar med långloppsåkning!
Förhoppningsvis kommer också det här kalla, fina vintervädret hålla i sig och isåfall hoppas vi att vi möts i spåren kring Töllstorpssjön!0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Комментарии


bottom of page