top of page

"Mallorca är ett paradis, om du står ut med det"

Så sade Gertrude Stein till den engelska författaren Robert Graves i början på 1900-talet. Känslan var att just det citatet återigen blev högaktuellt i mitten på oktober när Ski team Göhlins mannar (och kvinna!) anlände till ön taggade för ett 11 dagar långt träningsläger.

Ski team Göhlins på Mallorca
Hela gänget minus Filip K/Carlsson som håller i kameran

Mallorca är ett riktigt träningsparadis, att träna hårt och bli trött är inget större problem.

Fokus under veckan var att träna pass som kan vara svåra att genomföra hemma i Gnosjö denna tiden på året, vi genomförde många och långa stakpass, men även lite cykel, löpning och styrketräning hanns med.

Två gånger under lägret stakade vi oss upp för Mallorcas längsta asfalterade backe på

rullskidorna, Puig Major med sina 14km och 800höjdmeter. Den ena av gångerna i slutet på ett 5h långt pass där vi redan hade tagit oss över tre toppar tidigare i passet, Gjertrudes ord kom väl till pass i sista backen den dagen, men upp kom vi!

Rullskidor på Mallorca
Grabbarna dunkar på

Vi genomförde även ett Vasapass. Ett 4h långt pass med en hel del intervaller och konstant hög marschfart gjorde att den fantastiska känslan av total trötthet infann sig på slutet och det var precis det som var tanken med passet. En känsla som man känner igen från Vasaloppets sista mil och som förhoppningsvis dyker upp så sent som möjligt i Dalarna i mars.


Utöver träning så var vi så illa "tvungna" att genomföra lite turistaktiviteter såsom pool och havsbad, lapa sol, resturangbesök, padel och turistande i Palma. Det sista till större förtjusning hos vissa än andra i laget.


Vi sammanfattar hela vistelsen som otroligt lyckad och förhoppningsvis kom vi hem både lite brunare och som lite bättre skidåkare. Nu börjar vintern närma sig och Filip har redan lagt sina första mil på skidor uppe i Östersund, medans övriga fortsätter gnugga på rullen ett tag till. Första tävlingarna för åkarna i teamet väntar sista helgen i November och Ski Classics drar igång andra helgen i December nere i Österrike.

Åka rullskidor mallorca
Tillbaks mot boendet

Vi tackar familjen Göhlin för tak över huvudet (och väldigt mycket mer än så!) och Filip K/Carlsson för all underhållning. Även Ale ska han eloge för fin coachning under veckan.


Sen vill vi återigen tacka alla våra fantastiska samarbetspartners som tillsammans gör detta möjligt.

Träningsplanen0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page