top of page

Alliansloppet och cykelläger i Danmark

Simon Jonsson åker rullskidor på trollhättan action week

Helgen som var deltog vi på Trollhättan action week, världens största långlopp på rullskidor på Lördagen och ett 15km lopp med individuell start på söndagen. Från teamet var vi 4st på start, Simon, Elias, Emanuel och Hilda.


Loppet blev en blöt historia med ihållande regn under hela tävlingen: Detta var för de flesta ett första riktigt långlopp sedan sista skidtävlingarna i våras. Och det kändes i kropparna, efter en sommar med mycket och lugn träning ser vi nu fram emot att tävla mer under hösten. Teamet kör Värnamorullen på Lördag och Båstad-Mölle 16 September.


Söndagens lopp körde Elias och Simon, ett kortare lopp än vad vi är vana vid. Elias var den som åkte bäst i startfältet i förhållande till sin ranking och vann därmed svenska spels hejjapris.

Elias vann svenska spels hejjapris


Efter avslutad vistelse i Trollhättan med två bra genomförda tävlingar rörde sig Elias, Simon och Filip vidare mot Göteborg där färjan väntade för en tur över till Danmark. Där höll vi till i tre dagar och cyklade totalt 64mil runt Jylland. 21,24 och 19mil var fördelningen på dagsetapperna. Packningen hade vi med oss på cyklarna och boende hade vi löst på vandrarhem/hotell

och i en lägenhet i Fredrikshamn, Fjerritslev och Viborg.

Elias Andersson vid de grå fyr på skagen

Möra och trötta tog vi på onsdagskvällen färjan tillbaka till Göteborg och vidare hem till Gnosjö.


Nu väntar två lugnare dagar i Gnosjö med bland annat ett gemensamt träningspass med EAB på Klubben och ett rullskidpass med ett tyskt Ski Classics lag på fredag innan vi på Lördag kör Värnamorullen, det blir kul!

EAB tränar på klubben by Göhlins


Ski team Göhlins åker Alliansloppet


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page